Vegan Semla

Tillbaka till semlan!

Jag har bakat bullarna själv, jag använde det vanliga släta bullar-receptet som finns i "Vår Kokbok" men bytte ut smöret mot rapsolja (125-150 g smör=1 dl rapsolja, i det här fallet kallpressad ekologisk) och mjölken med lika mycket Ricedream. Jag penslade även bullarna med Ricedream (En ekologisk risdryck med basically bara tre ingredienser: vatten, ris och salt, inga större konstigheter. Jag brukar byta ut mjölk mot ricedream generellt, till exempel i kaffe och té, särskillt nu under våren när pollenallergin börjar ta fart, det brukar undelätta lite för allergin). Halva degen fick pappa att göra kanelbullar på till sitt födelsedagskalas och bullarna fick toppbetyg med kommentaren "dethär gjorde du bra", utan vetskapen att själva degen var vegan ;)
Mandelmasse-fyllningen är inte mer avancerad än: mandlar i matberedaren, lite vatten och florsocker + innandömmet av den släta bullen som ska bli semla.
När det kommer till själva "grädden" valde jag GoGreen's havrevisp, de andra hade antingen en fööör lång e-ämneslista eller saker som palmolja och sånadär otäcka grejer. Vispen smakade inte dåligt, men den behövde ett litet lyft! i det här fallet valde jag att blande i lite apelsin, men jag tror den hade blivit helt fantastisk om jag valt mer frukt, eller exempelvis hallon och lite spånad veganchoklad, det ska jag absolut göra nästa gång!

God semmel-vår!